Eigen Wijze van LEF

#WijBereiken

Bij LEF blinken ze niet alleen uit in recruitment, maar ook in marketing. Combineer deze twee vakgebieden samen en LEF Marketeers ontstaat. Bouw samen met de professionals van dit label aan een toekomstbestendig werkgeversmerk en ontwikkel een goed geoliede recruitment marketingmachine.

Enquête uitzetten onder collega’s

We zetten een enquête uit onder collega’s waarin we onder andere vragen stellen over de sfeer, cultuur en ambities. Dankzij de antwoorden op deze vragen krijgen wij als LEF een zeer goed idee van hoe de huidige cultuur eruit ziet en wat voor nieuwe collega’s hier dus goed bij aansluiten.

Antwoorden doornemen

Nadat we de enquêtes hebben ontvangen, starten we met het doornemen van de antwoorden. Belangrijke en interessante thema’s highlighten we en we maken een voorzichtige eerste indruk van de cultuur binnen jouw bedrijf. Deze input vormt de basis voor onze teamsessies die later plaatsvinden.

Rondleiding door het bedrijf

We ontvangen daarna graag een rondleiding door de organisatie. Tijdens deze rondleiding krijgen we een echt beeld bij de organisatie en de mensen. Voor deze rondleiding horen we graag meer over jullie klantproces – wat doen jullie als bedrijf en hoe helpen jullie klanten aan het beloofde resultaat?

Teamsessies met collega's

Na de rondleiding organiseren we een teamsessie met collega’s. Dankzij de input die we hebben opgehaald, kunnen we nog beter het gesprek met hen aangaan. We weten immers al wat er onder collega’s speelt en hoe zij de sfeer en cultuur ervaren. De uitkomsten van de enquêtes zijn overigens anoniem, dus collega’s hebben alle ruimte om hierin te vertellen wat zij willen vertellen.

Input verzamelen

Na de enquête, rondleiding en teamsessie verzamelen we alle input die we hebben gekregen. Hiermee krijgen we een haarfijn beeld van hoe de sfeer en cultuur is. Dit is de belangrijkste basis van jouw werkgeversmerk en daarmee ook de basis voor onze vervolgadvies. We verzamelen de input en werken weer verder.

Eerste opzet maken

We maken een eerste opzet van de Employer Branding Analyse waarbij we een uitgebreid beeld hebben van de sfeer, cultuur, persona’s, ambities, tone of voice en employee value proposition. De eerste opzet leveren we op als een Word-document, zodat jullie een eerste indruk krijgen van wat wij hebben ervaren en dit eventueel aan kunnen vullen.

Bespreken analyse

We hebben dus kort contact over de analyse en de eerste opzet. Dit is ook het moment om eventuele feedback met ons te delen zodat wij dit mee kunnen nemen in het vervolg.

Advies samenstellen

Op basis van de eerste opzet en jullie feedback, starten wij met de adviesfase. In deze fase stellen we een advies op voor jullie werkgeversmerk. Met het document heb je een goede basis voor jouw werkgeversmerk. Het vervolgadvies zorgt ervoor dat je dit werkgeversmerk aan de hand van verschillende stappen laat groeien.

Presenteren employer branding
analyse op kantoor

Op dezelfde dag presenteren we onze analyse op kantoor voor betrokken collega’s. We nemen jullie mee in onze analyse, geven directe tips en handvatten om jullie werkgeversmerk op te bouwen én komen met een advies voor een passend vervolg. Welke recruitment marketingacties passen bij jullie merk en helpen jullie om nieuwe collega’s blijvend te vinden en te binden?

Advies bespreken

We bespreken dit advies samen en ontdekken zo waar jullie op dit moment hulp bij kunnen gebruiken. De analyse is namelijk een prachtige start om intern mee aan de slag te gaan, maar we kunnen vanuit LEF Marketeers ook aan jullie werkgeversmerk bouwen.

Bepalen vervolg

Indien jullie tot de conclusie komen met LEF Marketeers verder te willen werken, ontwikkelen we een mooi voorstel voor een vervolg samenwerking. We delen vervolgacties in over 2 fases: prioriteit en optioneel. De prioriteiten zullen we als eerste meenemen in ons vervolg natuurlijk.

Eventuele inspiratiesessie intern

Hebben jullie intern de mankracht beschikbaar om aan de slag te gaan met het werkgeversmerk en de recruitment marketing? Dan organiseren we met hen graag een inspiratiesessie van ongeveer 1,5 uur om de Employer Branding Analyse zodanig door te nemen dat hier de juiste inzichten uit ontstaan zodat jullie hier intern mee verder kunnen.

Samenstellen ambassadeursgroep

De betaling van de fee is gespreid en binnen een vacature is er de mogelijkheid tot 1 garantie plaatsing. Stel je voor dat de nieuwe collega de proeftijd toch niet doorkomt, dan gaan we op zoek naar een nieuwe collega zonder dat hier extra kosten bij komen kijken. We factureren een deel van de fee op de dag van de start, na de proeftijd en na 6 maanden.

Evaluatie

Aan de hand van een retrospective blikken we terug op hoe we het proces hebben ervaren. Wat is er goed gegaan? Wat is jullie feedback voor ons? Zo blijven we onze dienstverlening aanscherpen en gaan we voor de hoogste kwaliteit.

Recruitment marketing services

VACATURE TEKSTEN

vanaf €397

WERKENBIJ-PAGINA OF -WEBSITE

vanaf €997

RECRUITMENT VIDEO'S

vanaf €1397

WERKENBIJ BLOGS

vanaf €297

WERKENBIJ PODCASTS

vanaf €397

SOCIAL MEDIA

vanaf €997

ADVERTEREN

vanaf €997

REFERRAL CAMPAGNES

vanaf €447

Kennismaken met LEF?

Hoe staat jouw werkgeversmerk ervoor? We zijn erg benieuwd en gaan graag het gesprek met je aan over jouw uitdagingen, pluspunten en de mogelijkheden. Maak vrijblijvend kennis met LEF Marketeers voor een vervolgadvies voor jouw werkgeversmerk.