16

Employer branding

Een ijzersterke positie van jouw organisatie

Een werkgeversmerk is de basis van jouw positie als werkgever binnen de arbeidsmarkt. Dit merk is meer dan de vacatures die je publiceert en het logo dat je hebt. Een werkgeversmerk gaat over de collega’s, de cultuur en de manier waarop je dit met de buitenwereld communiceert. Laat geen steken vallen, maar steek veel op tijdens onze Employer Branding Analyse.

… Herkenbaar?

Een scherpe analyse van jouw werkgeversmerk

We starten onze samenwerkingen met een scherpe analyse van jouw werkgeversmerk. De input die we tijdens deze analyse ophalen, zorgt ervoor dat we onze recruitment marketing services beter, sneller en efficiënter uitvoeren. Een goed begin is het halve werk. De analyse die je opgeleverd krijgt is een veelomvattend en duidelijk document. Vervolgens brengen we een advies uit hoe je jouw recruitment marketing structureel kunt boosten. Na de analyse kunnen wij voor je aan de slag, maar met de analyse kun je er ook voor kiezen om zelf jouw werkgeversmerk uit te bouwen.

2
14
9

Wat je van ons krijgt

Wat dat oplevert

1797 euro ex. btw

6
20

Het beste van 2 expertises: recruitment & marketing

Met onze recruiters én marketeers hebben we de juiste mankracht in huis om jouw werkgeversmerk te veranderen in een magneet voor de mensen die jij wilt bereiken. Met een strakke analyse, geweldig recruitment marketing abonnement en een passend aanbod voor jouw organisatie staan wij in de startblokken om jou te laten groeien.

Deze organisaties gingen je voor

Relaties die ervoor kiezen om te investeren in de toekomst 

** LEF Marketeers is gestart in januari 2023. Op dit moment werken we met onze eerste klanten hard aan hun werkgeversmerk. Om je een idee te geven van de relaties waar we mee werken, is dit een greep uit de bedrijven die vertrouwen uitspreken in LEF Groep.

13

Waarom de analyse?

Met de analyse doen we als het ware een nulmeting: waar sta je nu en waar wil je naartoe met jouw werkgeversmerk? Door deze grondige analyse uit te voeren, heb je een duidelijke strategie en lijn in handen.

Na de analyse volgt er een interne inspiratiesessie, waarmee we jouw verantwoordelijke collega’s de juiste handvatten geven om aan de slag te gaan. Vanuit kunnen we ook ondersteunen bij het samenstellen van een ambassadeursgroep. Zo heb je de juiste mankracht aanwezig om zelf verder te gaan. Wil je onze ondersteuning bij strategische beslissingen of operationele processen? Dat kunnen we voor je regelen.

Dit is wat we doen

Enquête uitzetten onder collega’s

We zetten een enquête uit onder collega’s waarin we onder andere vragen stellen over de sfeer, cultuur en ambities. Dankzij de antwoorden op deze vragen krijgen wij als LEF een zeer goed idee van hoe de huidige cultuur eruit ziet en wat voor nieuwe collega’s hier dus goed bij aansluiten.

Antwoorden doornemen

Nadat we de enquêtes hebben ontvangen, starten we met het doornemen van de antwoorden. Belangrijke en interessante thema’s highlighten we en we maken een voorzichtige eerste indruk van de cultuur binnen jouw bedrijf. Deze input vormt de basis voor onze teamsessies die later plaatsvinden.

Rondleiding door het bedrijf

We ontvangen daarna graag een rondleiding door de organisatie. Tijdens deze rondleiding krijgen we een echt beeld bij de organisatie en de mensen. Voor deze rondleiding horen we graag meer over jullie klantproces – wat doen jullie als bedrijf en hoe helpen jullie klanten aan het beloofde resultaat?

Teamsessies met collega's

Na de rondleiding organiseren we een teamsessie met collega’s. Dankzij de input die we hebben opgehaald, kunnen we nog beter het gesprek met hen aangaan. We weten immers al wat er onder collega’s speelt en hoe zij de sfeer en cultuur ervaren. De uitkomsten van de enquêtes zijn overigens anoniem, dus collega’s hebben alle ruimte om hierin te vertellen wat zij willen vertellen.

Input verzamelen

Na de enquête, rondleiding en teamsessie verzamelen we alle input die we hebben gekregen. Hiermee krijgen we een haarfijn beeld van hoe de sfeer en cultuur is. Dit is de belangrijkste basis van jouw werkgeversmerk en daarmee ook de basis voor onze vervolgadvies. We verzamelen de input en werken weer verder.

Eerste opzet maken

We maken een eerste opzet van de Employer Branding Analyse waarbij we een uitgebreid beeld hebben van de sfeer, cultuur, persona’s, ambities, tone of voice en employee value proposition. De eerste opzet leveren we op als een Word-document, zodat jullie een eerste indruk krijgen van wat wij hebben ervaren en dit eventueel aan kunnen vullen.

Bespreken analyse

We hebben dus kort contact over de analyse en de eerste opzet. Dit is ook het moment om eventuele feedback met ons te delen zodat wij dit mee kunnen nemen in het vervolg.

Advies samenstellen

Op basis van de eerste opzet en jullie feedback, starten wij met de adviesfase. In deze fase stellen we een advies op voor jullie werkgeversmerk. Met het document heb je een goede basis voor jouw werkgeversmerk. Het vervolgadvies zorgt ervoor dat je dit werkgeversmerk aan de hand van verschillende stappen laat groeien.

Presenteren employer branding
analyse op kantoor

We presenteren  onze analyse op kantoor voor betrokken collega’s. We nemen jullie mee in onze analyse, geven directe tips en handvatten om jullie werkgeversmerk op te bouwen én komen met een advies voor een passend vervolg. Welke recruitment marketingacties passen bij jullie merk en helpen jullie om nieuwe collega’s blijvend te vinden en te binden?

Advies bespreken

We bespreken dit advies samen en ontdekken zo waar jullie op dit moment hulp bij kunnen gebruiken. De analyse is namelijk een prachtige start om intern mee aan de slag te gaan, maar we kunnen vanuit LEF Marketeers ook aan jullie werkgeversmerk bouwen.

Bepalen vervolg

Indien jullie tot de conclusie komen met LEF Marketeers verder te willen werken, ontwikkelen we een mooi voorstel voor een vervolg samenwerking. We delen vervolgacties in over 2 fases: prioriteit en optioneel. De prioriteiten zullen we als eerste meenemen in ons vervolg natuurlijk.

Eventuele inspiratiesessie intern

Hebben jullie intern de mankracht beschikbaar om aan de slag te gaan met het werkgeversmerk en de recruitment marketing? Dan organiseren we met hen graag een inspiratiesessie van ongeveer 1,5 uur om de Employer Branding Analyse zodanig door te nemen dat hier de juiste inzichten uit ontstaan zodat jullie hier intern mee verder kunnen.

Samenstellen ambassadeursgroep

De betaling van de fee is gespreid en binnen een vacature is er de mogelijkheid tot 1 garantie plaatsing. Stel je voor dat de nieuwe collega de proeftijd toch niet doorkomt, dan gaan we op zoek naar een nieuwe collega zonder dat hier extra kosten bij komen kijken. We factureren een deel van de fee op de dag van de start, na de proeftijd en na 6 maanden.

Evaluatie

Aan de hand van een retrospective blikken we terug op hoe we het proces hebben ervaren. Wat is er goed gegaan? Wat is jullie feedback voor ons? Zo blijven we onze dienstverlening aanscherpen en gaan we voor de hoogste kwaliteit.

Kennismaken met LEF?

Hoe staat jouw werkgeversmerk ervoor? We zijn erg benieuwd en gaan graag het gesprek met je aan over jouw uitdagingen, pluspunten en de mogelijkheden. Maak vrijblijvend kennis met LEF Marketeers voor een vervolgadvies voor jouw werkgeversmerk.